![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| Sümer Köyü | |
| |
|
| << Önceki Sayfa 2 |
| Yazar | Mesaj |
|
MEHSAD
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 02-Ocak-2008 Saat 15:31 |
|
BEN GÜNEYSU İLÇESİNDENİM. RAHMETLİ BABAMIN SÖYLEDİĞİNE GÖRE DEDEM KURTULUŞ SAVAŞINDA RUSLARA KARŞI RİZENİN MÜDAFAASI SIRASINDA ÇATIŞMALARDA ŞEHİT DÜŞMÜŞ VE SİLAH ARKADAŞLARI TARAFINDAN SUMLE KÖYÜ CAMİİ AVLUSUNDA DEFNEDİLMİŞ. SUMLE KÖYÜNÜN YENİ ADININ SÜMER KÖYÜ OLDUĞUNU YİNE BİR İNTERNET SİTESİNDEN OKUDUM. BU CAMİ O CAMİ Mİ ACABA. BU CAMİİN YANINDA ŞEHİTLİK VS VAR MI. BİLGİ VERİRSENİZ MEMNUN OLURUM. 2008 AĞUSTOSUNDA RİZE'YE TATİLE GİTTİĞİMDE İNŞALLAH ORALARA DA GİDECEĞİM. SELAMLAR.
Düzenleyen MEHSAD - 02-Ocak-2008 Saat 15:32 |
|
|
|
|
PUKKİ
Moderatör
|
![]() Gönderim Zamanı: 02-Ocak-2008 Saat 22:11 |
|
merhaba Mehmet bey ulaştığınız bilgi doğrudur. Sümer köyünun lazca olarak söylenışı sümledir. Sümer köyünde 2 cami bulunmaktadır. Bunlar merkez camii ve caferaga(karalağa camii). her iki camindede mezarlıklar var.bunlardan karalaga olanın 1984 yılında mezarlıkların bır kısmı sel nedenıyle bozulmuştur.yolun hemem yanındadır ama şehıt mezarlıgını gosteren herhangıbı yazı-işaret görunmuyor. yaptırılmamış olabılır.ayrıca merkez camı etrafındakı bırçok mezarlıgın bozulup üzerine okul insaatı yapılmıştır.bu nedenle ben sıze şu anda net bır şekılde dedenıze ait bır mezarlık konusunda bılgı veremem. bunu anca köyün yaşlıları bılır.yazın geldığınızde Fındıklı ya gelın burdan sümer köyüne muhtar Suphi Emiralıoğlu na ulaşırsınız. o sizi gezdirir. bende buyuklere sorar size haber verırım. Düzenleyen PUKKİ - 09-Şubat-2008 Saat 14:59 |
|
|
SAAT KÖYÜ FINDIKLI-RİZE
|
|
|
|
|
MEHSAD
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2008 Saat 23:42 |
|
ilginiz için teşekkür ederim.selamlar
|
|
|
|
|
ayalkan
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 26-Ekim-2009 Saat 20:26 |
|
Ben Fındıklı Sümer Köyü Orta Mahalleden A.Yüksel ALKAN; Uzun yıllar Trabzonda öğretmenlik yapıyorum. İlkokul sonrası uzun yıllar köyümden hep uzak kaldım. Yazları ancak gidebildiğim köyümde yaşayan akrabalarımın dışında belkide en çok sevdiğim Değerli Muhtarımız Suphi EMİRALOĞLU'nu yakın bir zamanda kaybettik. Kendisine Allahtan Rahmet yakınlarına ve sevenlerine de başsağlığı diliyorum.
|
|
|
|
| << Önceki Sayfa 2 |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|