Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Sümer Köyü
 FINDIKLI DERELERİ | FINDIKLI KÖYLERİMİZ | Sümer Köyü
Mesaj icon Konu: Karalağa cami civarı Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
MEHSAD
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2

Alıntı MEHSAD Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ocak-2008 Saat 15:31
BEN GÜNEYSU İLÇESİNDENİM. RAHMETLİ BABAMIN SÖYLEDİĞİNE GÖRE DEDEM KURTULUŞ SAVAŞINDA RUSLARA KARŞI RİZENİN MÜDAFAASI SIRASINDA ÇATIŞMALARDA ŞEHİT DÜŞMÜŞ VE SİLAH ARKADAŞLARI TARAFINDAN SUMLE KÖYÜ CAMİİ AVLUSUNDA DEFNEDİLMİŞ. SUMLE KÖYÜNÜN YENİ ADININ SÜMER KÖYÜ OLDUĞUNU YİNE BİR İNTERNET SİTESİNDEN OKUDUM. BU CAMİ O CAMİ Mİ ACABA. BU CAMİİN YANINDA ŞEHİTLİK VS VAR MI. BİLGİ VERİRSENİZ MEMNUN OLURUM. 2008 AĞUSTOSUNDA RİZE'YE TATİLE GİTTİĞİMDE İNŞALLAH ORALARA DA GİDECEĞİM. SELAMLAR.

Düzenleyen MEHSAD - 02-Ocak-2008 Saat 15:32
IP
PUKKİ
Moderatör
Moderatör
Simge

Gönderilenler: 339

Alıntı PUKKİ Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ocak-2008 Saat 22:11

merhaba Mehmet bey ulaştığınız  bilgi doğrudur. Sümer köyünun lazca olarak söylenışı sümledir.

Sümer köyünde 2 cami bulunmaktadır. Bunlar merkez camii ve caferaga(karalağa camii).  her iki camindede mezarlıklar var.bunlardan karalaga olanın 1984 yılında mezarlıkların bır kısmı sel nedenıyle bozulmuştur.yolun hemem yanındadır ama şehıt mezarlıgını gosteren herhangıbı  yazı-işaret görunmuyor. yaptırılmamış olabılır.ayrıca  merkez camı etrafındakı bırçok mezarlıgın bozulup  üzerine okul insaatı yapılmıştır.bu nedenle ben sıze şu anda net bır şekılde dedenıze ait bır mezarlık konusunda bılgı veremem. bunu anca köyün yaşlıları bılır.yazın geldığınızde  Fındıklı ya gelın burdan sümer köyüne muhtar Suphi Emiralıoğlu na ulaşırsınız.  o sizi gezdirir. bende buyuklere sorar size haber verırım.

Düzenleyen PUKKİ - 09-Şubat-2008 Saat 14:59
SAAT KÖYÜ FINDIKLI-RİZE
IP
MEHSAD
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı MEHSAD Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2008 Saat 23:42
ilginiz için teşekkür ederim.selamlar
IP
ayalkan
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ayalkan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Ekim-2009 Saat 20:26
Ben Fındıklı Sümer Köyü Orta Mahalleden A.Yüksel ALKAN;  Uzun yıllar Trabzonda öğretmenlik yapıyorum.  İlkokul sonrası uzun yıllar köyümden hep uzak kaldım. Yazları ancak gidebildiğim köyümde yaşayan akrabalarımın dışında belkide en çok sevdiğim Değerli Muhtarımız Suphi EMİRALOĞLU'nu yakın bir zamanda kaybettik. Kendisine Allahtan Rahmet yakınlarına ve sevenlerine de başsağlığı diliyorum.
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.06